/FORSIDEN /SPØRSMÅL /OPPDATERINGER /BOKLISTE

november 2011

Søtt eller salt

Publisert:
28.11.2011
22:28

En tradisjon er en tradisjon, og tradisjoner skal man holde. Men skal man virkelig stappe i seg det pinnekjøttet hvis pappa har forveksla salt med sukker? Eller skal man da improvisere og finne på noe annet? Jul blir det jo uansett, og det er kanskje ikke verdt det å spise den grusomme ribba, hvis den ble totalt mislykka.

Trist for far, er det jo selvfølgelig. Han er jo egentlig flink til å lage mat. Det ble bare ikke helt topp stemning akkurat denne gangen. Vi rundt bordet tar noen biter, og prøver så godt vi kan å finne noe positivt ved denne middagen. "Du prøvde jo, ihvertfall", sier mamma, og klapper ham på kinnet. Joda, han prøvde, tenker jeg. Men det gikk tross alt til helvete. Kanskje han bare burde ha kasta hele sulamitten i søpla, før den i det hele tatt rakk å komme på bordet? Men nei - da ville noe vesentlig ha manglet ved middagen.

I fjor brukte jeg sukker i stedet for salt i mitt pinnekjøtt. Ikke at jeg noen gang lager pinnekjøtt, det tar pappa seg av -og tro det eller ei, det er han sabla god på. Men det pinnekjøttet jeg referer til, er julekalenderen. Det er en morsom, og litt annerledes tradisjon, og i utgangspunktet synes jeg det er en god ide. Men når jobb, jobb og jobb tar over all fritid, og jeg ikke rekker å gjennomføre ting slik jeg ønsker selv - da må jeg sette spørsmålstegn ved hele prosjektet.

Riktignok ødelegger ikke jeg jula til noen ved å servere en dårlig gjennomført julekalender - men på samme måte som pappa vil føle seg dersom han legger sauen i sukker, føler jeg meg når mitt juleprosjekt får feil krydder. Folk flest har heldigvis andre julekalendere å kose seg med - men som sagt, for min del, er det kjipt å gjøre noe dårlig.

Dette er med andre ord et slags spørsmål til dere som eventuelt kommer til å pine seg gjennom 24 dager med tekst. Jeg har en plan, et helt a4-ark fylt med notater, piler, frampek, kruseduller og ideer. Spørsmålet er om jeg nok et år skal prøve å formidle disse tankene i 24 små avsnitt, satse på at noen orker å lese det, og at noen forhåpentligvis vil sette pris på det. For min del vet jeg ikke hva som er verst; ingen skrivekalender, eller en halvveis gjennomført skrivekalender. Så for første gang fra skrivemaskin;

Hva synes du?
 

EDIT 1. desember: folket har riktignok ikke talt, men Malin har ihvertfall talt, og folk var ikke supernegative. Tradisjonen tro blir jo julekalenderen litt halvveis, og som Stine så fint sa i forrige innlegg; øvelse gjør mester, vetdu. Så ja - det blir julekalender. Embrace yourselves!

hits