/FORSIDEN /SPØRSMÅL /OPPDATERINGER /BOKLISTE

Forkjøla

Publisert:
01.01.2011
22:51

Selv om du ber meg slutte å hoste, så er det ikke så enkelt når halsen er sår, og hostekulene kommer på løpende bånd. Om det klør i nesa, må jeg til slutt nyse, selv om du helst ikke vil at jeg skal gjøre det. Når nesa etterpå renner, kan jeg ikke stoppe det. Jeg kan snyte meg, gjøre det bedre, og til slutt blir jeg nok frisk igjen, men du kan ikke be meg gjøre det .

Det er mye man kan gjøre for å forebygge. Huske å bruke skjerf i kulda, og ikke gå ut uten lue. Generelt bør man ha på seg mye klær, drikke tran til krampa tar deg, utruste kroppen med nok vitaminer, og unngå å bruke for mye tid med andre syke mennesker. Jeg har tatt flere av disse forhåndsreglene, men det hender jeg har sluntra litt, og noen ganger kan man rett og slett ikke forklare, eller begrunne hvorfor man ble så syk akkurat nå.

Forkjølelser kommer alltid i forskjellig grad. Noen ganger blir du sengeliggende lenge, og andre dager kan du lett gå på skolen - selv om det blir litt slitsomt. Har du først vært syk, får du lett tilbakefall, hvorpå snørra og hosten sniker seg innpå når du minst venter det.

Når du først har blitt syk, er det lite av forebyggende midler som hjelper. Du kan benytte deg av dem for å unngå å bli sykere, men er du syk, så er du syk. Noen dager er det kanskje best å bli hjemme. Mest fordi kroppen er sliten og trenger hvile, men også fordi du skal slippe å se meg i elendig form. Du skal slippe hosteanfallene, den snørrete nesa, og faren for å bli smittet selv.

Hadde det bare eksistert en medisin mot forkjølelse. En pille man kunne ta, så man ble frisk med en gang. Slippe unna de slitsomme dagene hvor man bare vil stenge seg inne. Dessverre finnes det ikke slike piller, og det tar tid å bli frisk. Å mase hjelper ikke. Støttende ord gjør meg heller ikke frisk, men de får meg til å smile når kroppen har innstilt seg i dvalemodus. Jeg ber deg ikke synes synd på meg. Det er ikke min skyld at jeg ble forkjøla, men jeg kunne garantert ha gjort noe annerledes. Selvfølgelig er det synd, men det kommer ikke til å vare livet ut, og jeg vil ikke at du skal synes synd på meg.

Jeg vil ikke at du skal gjøre noe fordi du føler at du må. Jeg drikker gjerne te og knasker halspastiller, og hvis du vil være med, synes jeg det er veldig fint. Jeg vil at du skal være der, jeg vil at du skal trøste, jeg vil at vi skal være venner. Men du må være der fordi du vil, ikke fordi noen eller noe i deg sier at du .

Det jeg prøver å si, er at selv om jeg er forkjøla, så er jeg fortsatt den samme. Jeg liker de samme tingene, og jeg vil at vi skal kunne møtes uten at hosten skal ødelegge alt. Jeg prøver å bli frisk, men alt ligger dessverre ikke i min makt å kontrollere. Til slutt blir jeg nok frisk igjen, men du kan ikke be meg gjøre det akkurat nå med en gang.

Skjønner du hva jeg mener?
5 kommentarer

Anna og Ingrid-kommenterer tilbake

01.01.2011 kl.22:57
God bedring! :)

Ida

02.01.2011 kl.02:13
ja

Ragnhild

02.01.2011 kl.22:43
Akkurat samme her! God bedring :)

Sofsen

03.01.2011 kl.00:48
Jeg skjønner definitivt hva du mener.

<3 tilbake, fine du.

Cathrin

08.01.2011 kl.02:06
god bedring:D

Skriv en ny kommentar

hits