/FORSIDEN /SPØRSMÅL /OPPDATERINGER /BOKLISTE

Børge og Bjarne - del 4

Publisert:
24.11.2009
14:37
Se for deg at du er ute og kjører en kald desemberkveld. Plutselig kjører du deg fast i ei snøfonn. 
- det er nettopp det jeg har gjort. Jeg har kjørt meg fast i ei skrivefonn, og jeg har sittet og ventet på at Viking skal komme og dra meg ut av den. Der har jeg tatt feil.
For å komme deg ut av snøen må du ut og måke, du må starte motoren, dytte bilen, og prøve helt til du kommer deg løs. Som regel trengs det mange krefter og flere forsøk, men når du først har kommet ut kan du kjøre av gårde.
- det er nettopp dette jeg ikke har gjort. 

Så i dag har jeg starta motoren, dytta og prøvd så hardt jeg kan. Uheldigvis står jeg bare og spøler.
Men kanskje vil jeg få "ræva i gir" nå som jeg kjenner hvor flau jeg er over å publisere dette som førsteutkast til kapittel fire?

Kapittel 4: dette kapittelet har ikke noe navn enda, fordi det er ikke ferdig. 

«Tror du den lever?» hvisker Bjarne, og stirrer på den store, svarte prikken. «Jeg vet ikke, lillebror» svarer Børge, og stirrer han også. «Kanskje det er best at vi spør den?» spør Bjarne, og ser forventningsfullt på broren sin. «Nei, lillebror, jeg tror nok ikke det» sier Børge, og er nok ganske redd der han står, selv om han ikke vil innrømme det. «Jeg tror det er best at vi er helt stille». 

Nå lurer du vel fryktelig på hva denne svarte prikken er? Er den levende? Er den snill? Og hvorfor er Børge så redd? Jo, nå skal du få høre. Akkurat nå står Børge og Bjarne langs en landevei. I gresset ved landeveien ligger det noe stort og svart. Dette store og svarte er et dyr. Og akkurat nå står Børge og klør seg i hodet, for han er visst ikke helt sikker på hva slags dyr det er. 

Begge de to brødrene står helt stille, ganske lenge. «Jeg tror den er død» sier Børge, til slutt. Bjarne ser ekstra nøye på det svarte beistet. - «Jasså..» «Jeg tror det er en ulv» sir Børge, etter å ha tenkt seg enda litt bedre om. 

«Hold an litt nå» avbryter Bjarne, og er åpenbart forvirret. «Sa du ikke nettopp at den er en død?» «Jo» svarer Børge. «Den er nok død». «Men så sier du at det er en ulv! Nå synes jeg at du skal bestemme deg, Børge». 

Børge blir ganske så oppgitt. Men han skjønner at det er ikke Bjarne sin feil at han ikke vet så mye. Det er nok best å forklare ham det. 
 
«Hør nå her, Bjarne. Det vi har foran oss er en død ulv. Død ? betyr at noen, eller noe, har sovnet og aldri vil våkne igjen». Bjarne tenker så det knaker. Og brått går det opp et lys for ham. «Åja! Sånn som gullfisken vi hadde?» spør han, og føler seg ganske klok. «Helt riktig, Bjarne. Akkurat som gullfisken».
Nå som de har funnet ut at den svarte prikken er en død ulv, er de ikke redde lengre. Og de står ganske lenge og betrakter den store ulven. 
 
Etter en stund ser Bjarne ned på Børge, og spør «Hvorfor er den død?» Det er tydelig at han har tenkt lenge på dette spørsmålet. Børge, derimot, har ikke tenkt på det. Og nå blir han veldig usikker. «Jeg vet faktisk ikke» svarer han, og er ganske flau for at han ikke har noe smart å si.

Én kommentar

Hanne

24.11.2009 kl.20:10
Yey, endelig en update på boken! :D

Jeg liker hvordan du tar opp temaet "død" - men på en... "barnevennlig" måte (ja - har noen ganger skrivesprerre på hvordan jeg skal forklare meg. Jeg suger på forklaringer) :P

Skriv en ny kommentar

hits