/FORSIDEN /SPØRSMÅL /OPPDATERINGER /BOKLISTE

Børge og Bjarne - del 3

Publisert:
20.10.2009
19:37
Kapittel 3: På vei tilbake fra boka. 

«Se, Børge! Enda en prikk!». Bjarne har rukket å ta igjen Børge og Nils. «Nå tuller du Bjarne. Hva er sannsynligheten for at det er flere enn Nils som har sommerferie akkurat nå?» svarer Børge. 
«Jamen, se da!» sier Bjarne, som er rimelig sikker på at han ser noe. «Der borte i gresset!» Børge strekker nakken, og legger hånda mot panna for å skygge for sola. «Bjarne, det er en stein». 
Bjarne blir litt sur. Han ser helt klart at det ikke er en stein. Men siden de likevel beveger seg mot denne mystiske prikken, vil de nok snart se hva det er fornoe. 

«Bjarne har rett! Det er ingen stein!» roper Nils, og drar Børge hardt i armen. De står rett ved den svarte prikken nå. Børge tenker litt, og så sier han: «Vet dere hva som er litt rart?» 
Bjarne og Nils ser på hverandre, men de skjønner ikke helt hva han mener, så de rister på hodet. 
Børge klør seg på haka og det er tydelig at det er noe han ikke skjønner helt. «Da vi først så Nils, var han en liten svart prikk. Men så kom vi nærmere, og så ble han til en fargerik gutt». 
Bjarne synes ikke det er noe rart, i det hele tatt. Dessuten er han ganske stolt av at han har skjønt noe som Børge ikke har skjønt. Men før han rekker å si noe, begynner Børge å prate igjen. 
«Denne tingen var en liten, svart prikk da vi var langt unna». Bjarne er ganske fornøyd nå, og sier: «Ja! Og det var jeg som så den!» 
«Ja, Bjarne. Det var du som så den. Men ser du den nå?» Bjarne ser etter den lille prikken, men kan ikke se noe.
«Som jeg sa; så ble Nils til en fargerik gutt. Men denne lille, svarte prikken. Den har bare blitt til en stor svart prikk!» Alle sammen snur seg, og der ligger den. Den lille prikken er blitt til en stor prikk. Og den er fortsatt svart. 

Børge skal til å foreslå at de skal gå bort å studere dette udentifiserte objektet. Men så er det noe som fanger oppmerksomheten hans. 
Mellom to trær kommer det en stor orange ball. Han skvetter litt, men før han rekker å si noe til de andre, slipper Nils hånden hans og løper av gårde; «Bestemor!!». 
Børge gir den store ballen et blikk til, og nå ser han selvfølgelig at det er Bollemester Olsen som kommer vaggende. «Hei, gutter» kvitrer hun. «Dere kommer vel opp en tur? Jeg har et bollebrett i ovnen». Og brått glemmer både Børge og Bjarne den svarte prikken, og hele oppstyret. «Det er klart vi blir med!» sier Børge. «Har vi noen gang takket nei til bollemester Olsens berømte boller?» 
Fru Olsen smiler fra øre til øre, og leder vei opp til det røde huset. 

Børge, Bjarne og Nils sitter rundt kjøkkenbordet med hver sin kopp kakao og krem. Etter å ha fått hver sin bolle, kommer Bjarne på hva de hadde sett på veien. 
«Børge? Hva tror du den tingen var? Tror du kanskje at det var en UFO?» «Jeg vet ikke Bjarne. Men det var nok ikke en UFO. Da må det isåfall ha vært en ULO». 
Bjarne er ikke helt fornøyd med svart han har fått, og de blir enige om å se nærmere på saken før de drar hjem. 

Nils vil helst være med, men Børge bestemmer at det er for sent for små gutter å være ute nå. «Klokka er halv tre, og vi har ikke spist middag en gang» sier Nils, og er litt sur. «Okei da, så er det kanskje ikke så sent» svarer Børge. «Men det kan helt klart bli farlig! Derfor er det nok best at du blir her», og plutselig føler både han og Bjarne seg som veldig viktige og modige personer. 

Etter å ha spist fire boller hver, og takket for seg, rusler Børge og Bjarne ned bakken. Nå er de begge fryktelig spent på hva den svarte prikken kan være. Og om den i det hele tatt ligger der. 
«Den er der!» roper Bjarne, og setter opp farten. «Bjarne! Jeg synes ikke at du skal gå så fort. Jeg har tross alt ikke like lange ben som deg», sier Børge, og synes det er veldig urettferdig at Bjarne skal få se hva det er før ham selv. 
Bjarne setter ned farten, og sammen går de helt frem til prikken. Begge er veldig spente, for nå skal de endelig få se hva det egentlig er, fornoe!

9 kommentarer

ingrid

20.10.2009 kl.23:09
Yay, enda en svart pikk <3

perfectionturnsmeon

22.10.2009 kl.12:59
Bloggen din er virkelig noe for seg selv. Herlig :)

Hanne

25.10.2009 kl.19:53
Vil du bli min søster? Jeg vil også ha en bok som er laget for meg! :P

Hilde Marissa

04.11.2009 kl.08:32
Sv: Jeg holdt på å klikke i vinkel da jeg leste første setning av kommentaren din, flaks at jeg forsto i tide at det bare var en spøk...:P

Men du berta, skal du ikke oppdatere snart? Jeg føler jeg kan hvert ord i innlegget nå. Selv om det er en fantastisk historie da, skal ikke si noe på det - du er veldig flink :)

marenf

09.11.2009 kl.13:46
sv: tusen takk :-) Yes. I'm trying my very best :D

Thea Isabel Rosland Goplen

09.11.2009 kl.21:52
Jeg var sikker på det kom sånn rundt ti kommentarer ;) derfor jeg skrev det. Hadde ingen aning så mange kom til å skrive adressen sin, de fleste blogshouter får rundt 10 kommentarer. Surpompen:)

marenf

11.11.2009 kl.16:13
sv: tusen takk :D

HILDEM

12.11.2009 kl.07:58
<3

Hanne

13.11.2009 kl.23:33
Jeg vil se meeer... :P

:D

Skriv en ny kommentar

hits