/FORSIDEN /SPØRSMÅL /OPPDATERINGER /BOKLISTE

Børge og Bjarne - del 1

Publisert:
15.10.2009
22:40
Hei folk! (Hvis dere fortsatt gidder å se innom, så dårlig som jeg er til å oppdatere). Min unnskyldning for ikke å ha oppdatert er at jeg skriver en del utenom bloggen, som jeg ikke er sikker på hvordan jeg skal få inn på bloggen - men det blir som det blir. Min lillebror har bursdag den 28. desember, og blir hele 10 år. I den anledning har jeg tenkt å skrive en bok til han, og det er denne boka jeg kommer til å legge ut kapitler av fremover. Dere vil altså være så heldige å få lese førsteutkastet eller "skjelettet" til boka. Det vil selvfølgelig være bilder og illustreringer i sluttresultatet, men det vil dere evt. få se når jeg kommer så langt at jeg blir ferdig med historien. Det er kanskje ikke den mest krevende litteraturen dere kommer til å lese - men husk at det skal leses av et par ti år gamle øyne. Kom gjerne med ris og ros, forslag til endringer eller ting jeg bør legge til. Har dere små barn i hus, kan dere gjerne be dem lese også, og viktigst av alt; Ikke si noe til Haakon!

Forresten, så ville ikke blogg.no følge oppsettet for teksten min, så avsnittene er litt rotete. i'm so sorryhh..

Kapittel 1: Hvem er Børge og Bjarne? 

Dette er Børge og Bjarne. 
De er to brødre som bor sammen i et lite gult hus, i en liten landsby som heter lillebygda. 
Du lurer kanskje på hvor lillebygda ligger? Men det er det ingen som vet. Egentlig hadde ikke landsbyen noe navn. Ikke noe navn noen av de som bor der visste om, ihvertfall. Og siden ingen av dem hadde et kart å lese på, fikk Børge i oppgave å finne på et navn til den lille byen. 
Børge synes slett ikke at han bodde i noen landsby, men i ei lita bygd. Derfor synes han det var rett og rimelig å kalle landsbyen nettopp for Lillebygda. 
Du lurer kanskje også på hvorfor huset er gult? 
Den eneste grunnen til at huset er gult, er rett og slett fordi Bjarne er så veldig glad i sola. Og sola er jo gul. Derfor malte han like gjerne hele huset gult. 

Historien om hvorfor huset er gult er kanskje ikke så veldig spennende, men den historien du skal få høre nå, den er ganske så spennende! 
Men først skal du få vite litt mer om brødrene Børge og Bjarne. 

Dette her er Børge. 
Børge er den eldste av de to brødrene, selv om han er mye mindre enn Bjarne. Han mener ihvertfall selv at han er storebroren, og han pleier å si at «Jeg er den klokeste av oss. Da må jeg også være den eldste!», og det synes Bjarne er helt greit. 
Børge er ganske liten, og ganske tykk. Han synes ikke det er så morsomt å være så liten, så han går alltid med høye sko, slik at han skal se litt større ut. 
Bjarne synes det er fint at Børge er så liten. Da kan de begge være både størst og minst på hver sin måte. Og når Børge sier at han er tykk, smiler Bjarne og sier «Mer Børge å ta i ? mer Børge å bli glad i!», for han er tross alt veldig glad i ''lillestorebroren'' sin. 
Børge er veldig glad i å spise hveteboller, eller å sitte helt i ro og tenke. Og han er nok veldig stolt av at han er den nest klokeste av alle i Lillebygda. 

Dette her er Bjarne. 
Som du sikkert har skjønt, så er han lillebroren til Børge. Selv om han er mye høyere enn ham. Bjarne er veldig tynn, og det synes Børge er ganske urettferdig. Men hvis noen spør om han skulle ønske at han var like tynn på Bjarne, sier han «Vi er akkurat like tykke. Forskjellen er at Bjarne har en mye større kropp å fordele alt på ? derfor ser han tynnere ut, selv om han egentlig ikke er det.» 
Bjarne synes det høres fornuftig ut, og han er alltid enig med storebroren sin. Noen ganger prøver han selv å si noe smart, men Børge sier nesten alltid noe som er enda smartere. Og da har ikke Bjarne noe mer å komme med. Han er ikke akkurat kjent for å være den ''skarpeste kniven i skuffen'', men som han selv liker å si; «så er jeg nok den snilleste kniven i skuffen». 
Bjarne er veldig glad i fargen gul, og å ligge helt i ro og se på skyene, og han har nok rett i at han er en av de snilleste av alle i Lillebygda.

6 kommentarer

Malin

16.10.2009 kl.11:29
Du skriver godt!

Hanne

16.10.2009 kl.19:20
Oi, for en kul bursdagsgave!! =D

Bingri

17.10.2009 kl.03:10
Koffer får ikke æ en bok? :(:(:(

Mia

20.10.2009 kl.21:48
Så søtt Rebecca! glede mæ t å les resten når æ får tid :D du må si mæ kos Haakon reagere og ^^

misscc

15.11.2009 kl.00:35
skulle ønske jeg kunne gitt sønnen min en bok i gave... så utrolig kreativt.

Rebecca

15.11.2009 kl.00:56
misscc: det er bare å sette seg ned og skrive, det ;-)

Skriv en ny kommentar

hits