/FORSIDEN /SPØRSMÅL /OPPDATERINGER /BOKLISTE

tittel

Publisert:
11.08.2009
00:42
Høyre. Høyre kan funke. Nei. Ikke venstre heller. Magen? Jeg vrir meg rundt i senga, prøver å ligge stille, tømme hodet. Jeg har sett på tv, funker ikke. Jeg har hørt på musikk, funker ikke. Jeg har prøvd å lese, funker ikke. Gamle lydbøker fra barndommen, pensum i naturfag, telle sauer, ingenting funker. Jeg skrur av tastelåsen igjen, 04:57. Et minutt er gått siden sist, tre timer og femtifire minutter siden jeg først så på klokka. Sove, sove, sove, tenker jeg. Likevel sovner jeg ikke. 

Jeg går igjennom diverse soveteknikker i hodet mitt. Lag en liste over det du tenker på. Alt jeg skal rekke å gjøre i morgen havner på lista. Komme meg i tide på skolen, henge med i alle timene, gjøre det bra på dansing, spille pent, gjøre lekser, rydde og øve. Lista ble lang nok, men det er overkommelig. Nå kan jeg sove. Likevel ligger jeg og grubler. 

05:12, vannkokeren brøler, og snart ser jeg det varme vannet sakte trekke til seg farge fra teposen. Det går bra, sier jeg til meg selv. Du klarer det fint, ingen grunn til bekymring. Drikk opp teen, kryp til køys igjen og så tar du deg av alle tankene i morgen når du våkner.

Hele kroppen verker. Jeg er så sliten, jeg greier såvidt å holde øynene åpne. Jeg famler meg frem til dyna, kryper godt inn mellom putene, og legger meg for å sove. Åtti minutter til du må stå opp, tenker jeg, sov nå. Tiden snegler seg forbi, og jeg har null tidsperspektiv. Jeg greier såvidt å lirke opp et øye, 05:59, men øynene nekter å holde seg oppe. Hodet kan ikke lengre tenke tanker, øynene ligger som klistret, kroppen er for sliten til å løfte en finger, og det siste jeg ser av klokka før jeg sovner er 06:53.

Jeg våkner brått av et stikk i magen - noe er galt, tenker jeg. Jeg spretter opp, ser på klokka. 10:15. Faen, nok en dag har jeg forsovet meg. Det er to timer siden jeg skulle vært på skolen, og jeg er der tidligst om en halv time. Skal jeg nok en gang si "he, he, jeg forsov meg bare", eller ta enda en sykedag? Orker ikke spørsmålene, "når sovna du da? har det skjedd noe? vil du prate?". Nei, det har ikke skjedd noe, bare det samme gamle, jeg får ikke sove, og når jeg endelig sovner, burde jeg helst ha stått opp og gjort meg klar.


IKKE FERDIG ...

2 kommentarer

Kristine

15.08.2009 kl.03:15
Wow, jeg ble fenget. Hvilken innlevelse og skildring, jeg vil lese MER. Sv: Jeg skal gjøre det i morgen, er litt for trøtt til å tenke nå og skal straks til køys! Men det lover godt!

Ellenmr

15.08.2009 kl.03:54
sv: Tusen takk for anbefalingene! Jeg skal ta deg på ordet og lese tekstene dine. Jeg liker å lese.

Skriv en ny kommentar

hits