/FORSIDEN /SPØRSMÅL /OPPDATERINGER /BOKLISTE

www.uinteressant.blogg.no

Publisert:
09.08.2009
14:40
"Hvorfor?" spør jeg meg selv ofte. "Hvorfor?" - Du lurer kanskje på hva, og det finnes ikke noe enkelt svar på det. Jeg stiller "hvorfor?" ved ganske mye. "Hvorfor skal det være sludd i desember og snø i mars? Hvorfor skal vi ha 60 kanaler, men ingenting å se på? Hvorfor skal de som stiller seg bakerst i køa, havne fremst når de åpner en ny kasse? Hvorfor funker det alltid dårlig å ha dype samtaler i fylla, og hvorfor greier ikke jeg å dusje på fem minutter?" mange av disse spørsmålene stiller jeg meg selv flere ganger daglig, og i dag fikk jeg et nytt spørsmål. Jeg så igjennom topplista av blogger på blogg.no, og det slo meg hvor uinteressante jeg synes omtrent 90 prosent av dem er. Så dagens spørsmål å tilføye på lista er, "hvorfor i alle dager ligger disse totalt uinteressante bloggene på topplista?"

Hvis du tar for deg ti av "hverdagsbloggene" med flest besøkende om dagen, kan jeg banne på at alle kunne vært skrevet av samme person. Det er ingen oppfinnsomme tanker, meninger, verdier eller synspunkt i bloggene, det er ene og alene en neverendig story av "i dag sto jeg opp ganske tidlig, dro til byen for å møte per og kari, for så å bruke mange tusen på klær jeg såvidt kommer til å bruke. Etter det var jeg hos frisøren, og så dro vi på cafe og drakk caffe latte." (nei, de drikker aldri vanlig kaffe). Dette er såklart bare et bittelite eksempel, på den egentlig fem avsnitt lange teksten om deres givende dag. Og for å toppe det hele, avsluttes det med fem bilder. #1: her er bilde av meg, per og kari i byen #2: her er bilde av alle klærne jeg kjøpte #3: her er bilde av meg hos frisøren (tatt i speilet) #4: her er bilde av kaffen vi drakk på kafeen #5: (dette er den beste av alle) DAGENS OUTFIT! noe som sjeldent er mer enn ei oversminka blondine med store øredobber, og masse hårspray som kan fortelle oss at hun har på seg en svart tights fra gina tricot og en hvit singlett og hvite sokker fra Hennes og Mauriz. Jenter: dagens outfit slår ikke an med mindre dere har en særegen stil, lagt litt arbeid i antrekket og går i noe ingen andre går med.

Det som faktisk er enda bedre enn bildene av "dagens antrekk" og de uhyre spennende gjenfortellingene av den så fantastisk spennende dagen deres, er filmene om det: videoblogg! Av alle videobloggene jeg har sett, er flertallet ganske ubrukelige, enten det nå handler om sminketips, hårtips, hva du har gjort i dag eller dine tanker om noe. Jeg velger å dele disse inn i fire kategorier. Dødskjedelige filmer om dagen, brukbare hår- og sminketips, ubrukelige hår- og sminketips, og de filmene som er så latterlige at det faktisk blir underholdning av det.

Kategori 1: dødskjedelige filmer om dagen deres.
Du strekker deg, gjesper og gnir deg godt i øynene, for å skape et mer personlig preg på det hele, som for eksempel at du akkurat har stått opp. "ømhhh, hei. Jeg er en videoblogger. Jeg videoblogger en gang i uka. Emh. Og i dag har jeg ikke noen tyggis i munnen!" og så kommer det ei lang regle, gjerne på 6-10 minutter som handler om omtrent ingenting, hvor minimum to av disse minuttene går med til å plukke opp noe som ramla ned, fikse litt på sminke, klø seg i øyet og bare knise søtt inn i kameraet fordi du "glemte hva du skulle si". 

Kategori 2: brukbare hår- og sminketips.
Legg merke til at dette er en kategori veldig få filmer havner i, men dette er altså jenter som har litt peiling på hva de driver med, og som legger ut en instruksjonsvideo av noe som faktisk er litt vanskelig å få til. For eksempel å legge en jevn og fin hudsminke, sote øyne, tips og triks til å unngå å få maskara i hele ansiktet og hvordan få fine krøller med rettetang. Jeg har ennå ikke funnet en eneste video av bloggerne på blogg.no som hører hjemme i denne kategorien, men ellers i verden finnes det dem som har lagt ut filmer på youtube, hvor blant annet Michelle Phan har mye interessant å komme med, og har et veldig ryddig og oversiktlig video- og "forteller"-oppsett. 

Kategori 3: ubrukelige hår- og sminketips.
Disse kan til tider være ganske morsomme, for det er helt fantastisk hvordan noen kan gå inn for å lage en instruksjonsvideo for noe som helst, uten å vise hva man egnetlig skal gjøre. Særlig når de skal lære deg noe alle i utganspunktet kan. For eksempel: "nå skal jeg vise dere hvordan dere lager en sommerflette" (altså, en araberflette som ligger over panna for å få håret vekk fra ansiktet). "Først tar du litt hår, og så fletter du det! Og så fester du en spenne". Punkt en, kan du ikke å flette hår er det lite håp, og du kommer nok ikke til å lære noe av å se en film. Punkt to; hvis du skulle være så heldig å lære noe av denne instruksjonsvideoen, hjelper det fint lite når "læreren" faktisk aldri viser hvordan man gjør det, men kun forteller hva det er du skal få til å egen hånd. Den beste av alle må være filmene hvor du skal lære å sette opp håret i en hestehale. "Da tar du bare hendene dine sånn, trekker det gjennom håret og samler alt på baksiden, og fester med et strikk. Jeg pleier å bruke et svart strikk, men du kan ha den fargen du liker best! Håper dette hjalp" - Ja, fy søren! Livet mitt er redda, takk og pris for at jeg lærte å sette håret mitt i hestehale av denne fantastiske tretten år gamle bloggeren.

Kategori 4: de filmene som er så latterlige at det faktisk blir underholdning av det.
Denne kategorien er jeg glad i. Det er ikke mange som får plass i den, men av mine to favoritter har jeg Heidi Alexandra og hennes planer om å redde verden (forresten er det ikke bare videobloggene hennes som rocker, hele bloggen er god underholdning på en rolig kveld), og den alltid så kjære Eli med Elis dagbok. Disse prater oppriktig om sine tanker og hva de driver med, og det er ikke for å være slem - ærlig talt synes jeg synd på dem, men det er underholdning! Rakt gjennom idiotiske planer for å redde verden, for eksempel, å sende penger til u-land! Hvorfor har ikke noen tenkt på det før? Og ja - Heidi - jeg er helt sikker på at de familiene som sulter føler seg ille når de ikke får mat, nesten like ille som du føler deg når du ikke får sminka deg. Det triste med denne kategorien er at de som havner i den; vi ler ikke med deg, vi ler av deg. 

Så, ja. Mange av disse bloggene ikke bare irriterer meg, men fascinerer meg. Jeg synes det er helt sinnsykt at jenter og gutter landet over kan få faste lesere når de aller fleste av dem lider av skrivefeil som "når jeg var liten" eller "jeg tørr å være meg selv". Det fascinerer meg at tusenvis av norges befolkning daglig følger med på hva disse små fjortisjentene tar for seg, hvordan de kan tjene penger på de beint gjennom normale livene sine, og det fascinerer meg, at tilogmed jeg, som sier "hvorfor?" ved disse bloggene, kan greie å skrive en hel tekst som kun omhandler dem! Jeg kan nok for mange virke som en sjalu drittsekk som gjerne skulle hatt flere lesere selv, men i virkeligheten er jeg kun en kynisk og hissig liten trønder som i stedenfor å skrive smålige kommentarer i kommentarfeltet til disse stakkars menneskene (som kanskje burde bruke livet sitt til noe annet enn å oppdatere bloggen), lager et innlegg på min egen blogg, for å få ut litt av den innestengte frustrasjonen.

2 kommentarer

Anonym person som tørr (!) å være seg selv.. *kremt*

12.08.2009 kl.18:05
Haha! Way to go, Rebecca! Har selv lurt på hvilke mennesker som orker å skrive slike blogger, og undret meg over dem som klarer å lese sølet. Og hva med dem som både skriver sine egne blogger og leser andres for så å anbefale gitte blogg? De slår meg som en slags egen rase mennesker.. Må ha lurt seg et eller annet mutantgen inn i luksus-samfunnet vårt!Men når det er sagt, skal du ikke henge ut dem som kanskje tar litt feil når de skal bøye verbet 'å tørre' det er vanskelig altså! (Du hadde forresten en enda/ennå feil!).Jeg liker bloggen din, jeg. Du har personlighet og meninger det er verdt å høre på. Håper at å skrive får noen av tankene dine ut av hodet slik at det blir enklere å få oversikt over ting.

Rebecca

12.08.2009 kl.19:13
haha, takk, retta det nå 0:) Jada, jada, det ekke lett å bøye verb i dette vanskelig språg.

Skriv en ny kommentar

hits